З.БАТЦЭЦЭГ
Оросын эрдэмтэн хоол зүйч, анагаах ухааны доктор Михайл Гинзбург “Звезда” телевизэд өгсөн ярилцлагадаа тархины үйл ажиллагааг сайжруулдаг хүнсний бүтээгдэхүүнүүдийг нэрлэсэн байна.
Түүний хэлснээр, далайн тос ихтэй хулд, скумбри мэт загаснууд тархины эсэд сайнаар нөлөөлдөг байна. “Эдгээр загас нь мэдрэлийн эсийн бүтцэд нэн шаардлагатай омега-3 ихээр агуулдаг” гэж Гинзбург хэлсэн байна.
Тархины үйл ажиллагаанд сайн хүнсний хоёрдугаарт өндөг, өндөгний шар уураг ордог. Тэд фосфолипидээр баялаг байдаг байна. Гуравдугаар байранд “өнгөтэй ногоо” буюу лууван, томат, чинжүү, хулуу ордог. “Эдгээр нь антиоксидант үйлдэлтэй бета-каротин, каротиноидыг агуулдаг” гэдгийг эрдэмтэн онцолжээ.
Дөрөвдүгээр байранд цитрусын төрлийн жимс, тавдугаар байранд куркума, цагаан гаа, сармис зэрэг амтлагч ногоонууд орсон байна. .
Эх сурвалж: www.lenta.ru