
Т.САЙХАН
Монгол Улсын хэмжээнд нэг хүн өдөрт дунджаар хоол хүнсэндээ 11.1 грамм давсыг хэрэглэж байна. Тодруулбал, хүнсний бүтээгдэхүүнээс 81.6 хувь, нийтийн хоолны газраас 83.6 хувийг авдаг. Энэ нь стандартад заасан хэмжээнээс их буюу хоногт хэрэглэж байгаа цайнаас 46.2 хувь, хоолноос 33.5 хувийг авч байна.
ДЭМБ-аас хоногт таван граммаас бага давс хэрэглэх нь зөв гэж сануулсан байна. Тиймээс манай улсад давсны хэрэглээ зохистой хэмжээнээс хэтэрч байгаа тул яаралтай арга хэмжээ авах нь зүйтэйг Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгээс анхааруулж байна. Давс их хэрэглэсний улмаас жил бүр 1.7 сая хүн зүрх судасны өвчнөөр нас барсан гэсэн судалдааг ДЭМБ-аас гаргаад байгаа гэнэ.
Эх сурвалж:www.polit.mn