
Т.САЙХАН
“Монгол хоолны соёлын өдөр” энэ сарын 19-ний өдөр болох гэж байна. Энэ үеэр 81 давхар тавгийн идээ засч, Гиннесийн номд бүртгүүлэхээр болжээ. Нийт 2600 боовыг 32-оор 81 давхар засах юм байна. Энэ талаар “Kitchen all” брэндийн маркетингийн албаны дарга Ц.Алтайбаяр “Бид идээнийхээ суурийг өөрийн үйлдвэртээ хийж байгаа. Австри технологийн хүний биед хоргүй, хүнсний зориулалтын хавтан сонгож 1.5 метрийн өргөнтэй суурь хийнэ. Идээг 81 давхараар засахад 3.70 метрийн өндөртэй болохоор тооцоо гарч байгаа” гэв.
Эх сурвалж:www.polit.mn